“Duurzaam sterker door samen waarde te creëren op het boerenerf”

28 mei 2019

Meer dan 120 belangstellenden bezochten op vrijdag 24 mei de opening van het vernieuwde kantoor van Trouw Nutrition in Putten. Bezoekers kregen een rondleiding door de fabriek en geheel gerenoveerde kantoortuin en werden toegesproken door General Manager Bastiaan van Tilburg. Zijn boodschap was helder: om de uitdagingen in de sector de baas te blijven, moet de samenwerking tussen boerenbedrijven en (meng)voerbedrijven nóg hechter worden.

Onder het luisterend oor van de genodigden, waaronder veel relevante mengvoerbedrijven uit Nederland, schetste Van Tilburg de historie en strategie van Trouw Nutrition. Ook de ontwikkelingen in de sector kwamen volop aan bod.

Partnerschap als speerpunt

Met aansprekende voorbeelden werd duidelijk dat de agrarische sector voor een groot aantal uitdagingen staat. Volumes en kosten staan steeds meer onder druk. Het veilig stellen van de bedrijfsopvolging wordt lastiger. De vraag naar data-gedreven management groeit. En dan is er nog de verscherpte wet- en regelgeving. In het licht van deze ontwikkelingen, benadrukte Trouw Nutrition dat strategisch partnerschap voor het bedrijf een absoluut speerpunt is.

Trouw Nutrition roept actief op voor samenwerking

Om ook in de toekomst in te kunnen spelen op de uitdagingen van technologie, digitalisering en duurzaamheid, zet Trouw Nutrition de komende jaren dan ook volop in op samenwerking. “Door samen naar innovatieve nutritionele oplossingen te zoeken, maak je optimaal gebruik van de kennis en specialismen die binnen elk bedrijf aanwezig zijn”, aldus Van Tilburg. “Dit is vele malen efficiënter én effectiever dan wanneer ieder apart van elkaar tijd en geld investeert in het oplossen van hetzelfde probleem.” Van Tilburg deed dan ook een actieve oproep aan de genodigden om de handen ineen te slaan.