BIG IDEE #3

Voor de meest vitale big begin je al vóór de geboorte, bij de zeug. Want wanneer de zeug drachtig is, kunnen wij al het verschil maken. Daarom introduceren we het nieuwe Oxiliv in ons totaalpakket van BigVitaal. Om biggensterfte tijdens het geboorteproces tegen te gaan en álles te doen voor een vitale big.

Oxiliv in de praktijk

De missie van iedere varkenshouder is om zoveel mogelijk vitale biggen af te kunnen leveren. Deze missie begint nog voor de geboorte van de biggen. Bekijk hier hoe een totaalaanpak werkt om het aantal doodgeboorte te verlagen en de algemene vitaliteit te verhogen.

Een intensief geboorteproces

De geboorte van een big is een ingewikkeld proces. Dat vraagt om een goede voorbereiding, dus actie vóór de geboorte. Want je wil niet dat de ongeboren big te weinig zuurstof krijgt. Want dat resulteert in een hogere biggensterfte.

Alles draait om snelheid

Daarom hebben we binnen BigVitaal het product Oxiliv. Dit verhoogt de zuurstof transport door de placenta. Ook zorgen we voor een zo snel en soepel mogelijk werpproces. Want hoe sneller dit gaat, hoe vitaler de big zal zijn. En dat heeft alles te maken met hoe snel de big zijn biest binnenkrijgt. Belangrijk voor een hoger speengewicht, de dagelijkse groei én uiteindelijk… een vitale big. 

Een big extra

Ja, en als dat ook nog eens bewezen op jaarbasis zelfs één extra big per zeug oplevert, is dat natuurlijk helemaal mooi. 

Op een rijtje

  • Lage biggensterfte
  • Sneller werpproces
  • Een extra big per zeug per jaar

Dowload de leaflet

Ook meer inzicht in uw werpproces?

Wilt u ook meer inzicht in het werpmanagement op uw bedrijf en de vitaliteit van uw biggen verbeteren? Vul dan het contactformulier in, of neem direct contact op met één van onze specialisten.

Contactformulier

Onze specialisten